Cum arată povestea Transformo Design prin ochii fotografei Anca Dușe?

Îți amintești de mesele modulare Transformo despre care îți povesteam cu ceva timp în urmă? ⬇️

Ei bine, aproape doi ani (și o pandemie) mai târziu, atunci când doi creativi se așează față în față și își dau frâu liber imaginației, este imposibil să nu te aștepți la un rezultat care va capta negreșit privirile. Așa s-a întâmplat și cu Rareș Sâmpăleanu, mintea creativă din spatele Transformo Design, și Anca Dușe, fotograf și artist vizual, care, iată mai jos, ⬇️ au găsit un mod atipic și… ilustrativ de a se exprima.

Inginer la bază, Rareș a avut dintotdeauna o afinitate pentru a crea tot felul de lucruri menite să le ușureze viața celor din jur.

„Iubesc să inventez și să meșteresc soluții care ajută oamenii cu problemele lor cotidiene. O călătorie creativă, o provocare inginerească, un efort antreprenorial și, în final, mulțumirea de a crea un lucru util, care aduce un plus în viața oamenilor, toate acestea dau cu adevărat sens muncii mele”, ne spune Rareș.

Filosofia lui stă la baza brandului pe care l-a creat: Transformo Design, o linie de soluții inovatoare și convertibile pentru joacă, studiu, muncă și hobby-uri. Sub umbrela Transformo stau acum trei produse practice, create special pentru omul modern, cu pasiuni și hobby-uri multe, dar cu un spațiu limitat în care să le pună în practică.

MAX (foto sus și jos) este un birou compact pentru laptop care poate fi transformat într-un standing desk în doar două secunde. Util pentru cei care lucrează sau studiază de acasă și au nevoie de un birou complet funcțional, care poate fi parcat lângă perete atunci când se termină orele de birou sau școală.

Dar cine este Anca Dușe, cea care a realizat ilustrația de mai sus și conceptul? Anca a început în 2020, în plin lockdown, un proiect online inedit, menit să documenteze viața ei de nomad (Anca lucrează, în paralel, și în industria turismului), care brusc luase o altă turnură. Astfel, a ajuns să creeze lumi în miniatură (iată un exemplu mai jos ⬇️), suprarealiste, prin intermediul cărora să surprindă frumusețea care ne înconjoară chiar și în vremuri noi și nesigure.

Iată doar un exemplu din ilustrațiile-colaj ale Ancăi Dușe. Miniatură de toamnă.
Ce poezie!

Anca spune povestea Transformo printr-un colaj în trei acte:

„M-am gândit să îmbin elementele ca un carusel: trei registre separate, dar totuși fluide și legate din punct de vedere acțiune. Asta pentru că ne-am dorit ca privitorul să aibă o experiență vizuală deosebită. Acțiunea se petrece, pentru un plus de atenție la detalii, chiar pe un birou Transformo la scară 1:1”, a împărtășit cu noi Anca.

Cele trei acte ilustrează trei momente-cheie în procesul de creație, protagonistul fiind nimeni altul decât Rareș, creatorul Transformo. Călătoria începe odată cu ideea, ilustrată în primul act atât prin numeroase elemente care fac trimitere la noțiunea de început (clipboard-ul cu foile de schițe, creioanele, pensulele încă neatinse de vopsea), dar și printr-un personaj care a îmbrățișat postura de creator: cu creionul în mână, gata să aștearnă pe foaie un nou stil de utilizare eficientă a spațiului.

șind în cel de-al doilea act, descoperim întreg procesul de design. Instrumentele de desen îl învăluie pe protagonist, interacționează cu el și îi ghidează pașii din ce în ce mai aproape de produsul finit. Ne situăm într-o zonă ceva mai tehnică, în momentul în care protagonistul se gândește și caută cel mai funcțional mod de a pune ideea în practică.

În final, ajungem la ultimul act, cel mai jucăuș și atractiv dintre pași: finisarea produsului. Protagonistul a găsit ideea, a identificat cea mai optimă metodă de a o pune în practică, așa că acum poate începe distracția! 🙂

Și o fotografie behind the scenes 🙂

Ilustrații: Anca Dușe
Fotografii de produs: prin Transformo Design

One Comment

  1. Mihaela

    Felicitari Anca! Faci lumea mai frumoasa si mai interesanta!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed