Primăvara asta, albumul Lifestyle Design Interior 2017 ne oferă doza de “Nota bene!” în amenajări

Dacă la sfârșitul anului trecut, te anunțam cu entuziasm că Delta Studio sărbătorea cei 20 de ani de existență prin lansarea albumului Lifestyle Design Interior 2017, ale cărui peste 200 de pagini aduc laolaltă cele mai frumoase proiecte de design interior din România, a venit momentul să-l citim pe îndelete. Se lasă cu un Top 5 Designist al celor mai faine proiecte din acest trend book – pe care îl găsești în librăriile Cărturești, la chioșcurile de presă din rețeaua Inmedio, în showroom-urile Delta Studio și online pe emag.ro și aici.

Petrecerea aniversară Delta Studio a avut loc la showroom-ul companiei din București: Strada Progresului nr. 1-3, intersecția Răzoare.

Pe 8 decembrie, peste 300 de invitați, arhitecți, designeri, dezvoltatori imobiliari, colaboratori și clienți, s-au reunit să sărbătorească Delta Studio, compania care în ultimii 20 de ani a fost punct de întâlnire, dar și sursă pentru mobilier, finisaje și consultanță de calitate pentru mulți dintre arhitecții și designerii care semnează cele mai faine proiecte de azi. Iar vedeta petrecerii a fost albumul Lifestyle Design Interior 2017. Ți-am povestit totul despre lansare și petrecere aici.Între timp, am primit la redacție albumul, pe care l-am răsfoit pe îndelete și, într-o după-amiază cu soare, în care am vrut să ne lăsăm purtați inspirațional pe culmile celor mai îndrăznețe visuri home & deco, am pus la punct un top 5 amenajări care, zicem noi, vor da tonul tendințelor primăverii 2017. Ți le prezentăm mai jos, în ordinea în care ni s-au fixat ochii asupra lor, pe măsură ce frunzăream catalogul :).Apartament M, arhitecți Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu

Un apartament care ne-a atras atenția prin liniile curate, decorul epurat, minimal și mai ales nordic. Iar combinația de lemn, metal și tonuri extrase dintr-un spectru larg de griuri îl plasează mai degrabă undeva într-o urbe finlandeză și mai puțin într-un peisaj autohton. :). Placările cu lemn nu sunt doar decorative, ci ascund spații de depozitare, în timp ce asigură un fundal neutru, fără “zgomot”. Întreaga poveste o afli din catalog.


Studio 306, Miso Architects

Ne plac spațiile mici, dar care sunt tratate cu considerație, spații pe care soluțiile arhitecților le transformă în locuințe despre care ai jura că sunt generoase. Este cazul și acestui studio, unde spațiile de depozitare sunt bine ascunse vederii. La o primă ocheadă, ai zice că pe peretele cu televizorul sunt multe-multe dulapuri în care poți așeza multe-multe lucruri? 🙂 Liniile simple și fereastra generoasă, de peste 5 metri lungime, din tavan până la podea, ne-au dus cu gândul la studiourile ordonate pe care le poți găsi în capitalele europene din nordul continentului. Dar priveliștea de pe Calea Victoriei ne-a reconfirmat că suntem în Micul Paris. 🙂

Separarea dintre zona de zi și cea de noapte se face printr-un panou de lamele de stejar, prinse cu un sistem care îi permite fiecăreia să se rotească în jurul propiului ax pentru a obține, la nevoie, un perete închis. 

Apartament 12, Liveconcept.ro, arhitecți Bogdan Negrea și Alexandru Andone

Câteodată, ca să zâmbești, ai nevoie doar de un desen vesel și de un strop de verdeață. Ne confirmă asta și arhitecții de la Liveconcept.ro, care au ales pentru bucătăria acestui apartament din Ploiești plăci ceramice cu model patchwork care dau un aer jucăuș întregului spațiu.

Pardoseala din parchet laminat de la Tarkett, achiziționată prin Delta Studio, se menține în living și dormitor, unificând astfel zonele cu funcţiuni diferite ale casei.

Grey Apartment, SYAA

Pentru cei care nu întreabă “Dar, cum? Plafonul a rămas nefinisat? :)), am pus în top una dintre cele mai fresh amenajări de la SYAA. Apartamentul de 99 metri pătrați arată cum griul poate crea o atmosferă calmă, relaxată și nepretențioasă, pe care se pot contura, în liniște, celelalte detalii ale decorului. 

Plafonul din beton lăsat aparent, în tandem cu elementele metalice (structura metalică a glasvand-ului, picioarele mobilierului, corpurile de iluminat) parcă te duc cu gândul la un loft amenajat într-o fostă fabrică.

Apartamentul no. 7, arhitecți Bogdan Ciocodeică, Attila Kim, Diana Roșu

Un exemplu despre cum limitările unui proiect (spațiu și buget reduse) se pot transforma în surse de inspirație și provocări de depășit. Cu numai 46 metri pătrați la dispoziție, arhitecții au reușit o amenajare în care au aplicat regula 5% roșu. 🙂 Iar întregul mobilier a fost realizat după schițele arhitecților, la fabrica Delta Studio.Bucătăria este deschisă spre living și dining, delimitată vizual printr-un riflaj vertical din lemn masiv de stejar, executat tot la fabrica Delta Studio. Panoul filtrează delicat lumina,  iar riflajul este leit-motivul amenajării.Dar acestea sunt doar cateva din amenajările prezentate în albumul Lifestyle Design Interior 2017. Iar dacă vrei să-ți clătești ochii și să rămâi inspirat, poți oricând să îți comanzi Albumul online de aici, dar și de pe emag.

Poți să răsfoiești și să cumperi Albumul și din showroomurile Delta Studio, dar și din librăriile Cărturești și chioșcurile de presă din rețeaua Inmedio.

Spor la amenajat!

Fotografii: prin Delta Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed