Vânează detalii arhitecturale toată vara în București, Sibiu, Brașov și Constanța!

Vânătoarea de comori arhitecturale te provoacă să îți recunoști orașul prin lupa unor elemente ce se ascund prin case, ferestre, uși, grădini și cartiere mai mult sau mai puțin familiare într-o #varăcuarhitectură. Organizată de peste 7 ani, vânătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care devii turist în orașul tău, te familiarizezi cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și înveți într-un mod distractiv să-l privești altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia sau Mediaș, acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ți înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Vara aceasta jocul urban începe în Cartierul Evreiesc al Bucureștiului, azi, pe 28 iunie, apoi se continuă cu Sibiu pe 30 iunie și o explorare a Brașovului pe 1 iulie.

vanatoarea arhitecturala

Vânătoarea arhitecturală la Sibiu

De asemenea, pentru că organizatorii au dedicat o lună întreagă stilului Art Nouveau pe Instagram sub egida #onemonthofartnouveau, cu detalii din România și nu numai. Curioși ce se ascunde în acest stil cu multe definiții? Puteți descoperi acolo, vizual, ce reprezintă și de ce ne place atât de mult, cu fiecare detaliu floral, buclă sau figură hiperbolică.

vanatoarea arhitecturala

Vânătoarea arhitecturală Art Nouveau la Oradea

”Noi am observat că lucrurile se schimbă un pic după ce îți iei 2-3 prieteni și vii într-o sâmbătă la o Vânătoare arhitecturală. Primești o hartă, câteva foi cu indicii, niște fișe ajutătoare (căci jocul e un fel de introducere în arhitectură) și ai timp 2-3 ore să te plimbi printr-un cartier bine delimitat și să observi, găsești, fotografiezi cât mai multe indicii. Nu e chiar ușor, căci fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-și împartă responsabilitățile (și indiciile), dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediții și ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri și mascaroni și să le povestească prietenilor din mers ce sunt acelea, e un semn că facem ceva bine”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Urmează noi vânători de-a lungul verii în București, Brașov și Constanța, așa că fiți cu ochii pe pagina de Facebook și pe website-ul Vânătorii: http://www.vanatoarea-arhitecturala.ro/

Fotografii: prin Vânătoarea arhitecturală

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed